РИК: Листа Чедомира Јовановића и још четири да доставе потребне потписе

Републичка изборна комисија (РИК) наложила је данас неким изборним листама, међу којима и изборној листи „Чедомир Јовановић – Мора другачије“, да у року од 48 сати отклоне недостатке који су сметња за њихово проглашење, односно недостајући број потписа подршке бирача.

Како је речено, изборна листа „Мора другачије“ треба да достави још најмање 273 правно ваљане изјаве бирача који подржавају ту листу.

На седници је констатовано да је та листа правно ваљана и да испуњава услов о заступљености полова.

Такође, РИК је наложио и коалицији „Доста!Европски пут“ и изборној листи „Руска странка-Слободан Николић“ да у року од 48 сати отклоне недостатке због којих није било могуће њихово проглашење.

Коалиција „Доста! Европски пут! треба да у року од 48 сати прибави 8.009 недостајућих правно ваљаних изјава бирача.

Како је речено, у случају да у предвиђеном року не отклоне недостатак неће бити проглашена.

Када је реч о „Руској странци – Слободан Николић“ на седници је констатовано да су прикупили 4.814 правно ваљаних потписа и да је потребно да доставе најмање још 186 потписа.

Поред тога, РИК је наложио и изборној листи „Србија на Западу – да се струка пита“ да Републичкој изборној комисији у истом року достави најмање 584 недостајуће правно ваљане изјаве бирача.

Републичка изборна комисија(РИК) дала је вечерас рок од 48 сати изборној листи „Албанска демократска алтернатива Уједињена долина“ да отклони недостатке поднете изборне листе, тако што ће у том року доставити још 739 правно ваљаних потписа.

РИК је констатовао да је та листа поднела 4.261 правно ваљан потпис, а како би испунила услове да буде проглашена за листу националне мањине, потребно јој је 5.000 правно ваљаних потписа.

РИК је одлучила да прихвати листу бирачких места у иностранству коју јој је предложило Министарство спољних послова Србије, тако да ће се на изборима за народне посланике у Скупштини Србије гласати на рекордном 81 бирачком месту у иностранству.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ