РИК прогласила изборне листе Несторовића и Србија на Западу – Да се струка пита

Предаја листе Несторовића и Србија на Западу-Да се струка пита

Републичка изборна комисија прогласила је данас изборне листе др Бранимир Несторовић „Ми – Глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић“, и „Србија на Западу – Да се струка пита“, за предстојеће изборе заказане за 17. децембар.


На седници је констатовано да је листа са 101 кандидатом, коју је поднела група грађана „МИ – Глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић“ испунила услове у погледу заступљености полова и да је уз ту листу приложена законом прописана и правно ваљана документација.Утврђено је да је та листа подржана са 10.104 правно ваљаних потписа.


Републичка изборна комисија је на седници одржаној у недељу наложила изборној листи „Србија на Западу – Да се струка пита“ да отклони недостатке услед којих није могла да буде проглашена, односно да достави најмање 584 недостајућих правно ваљаних изјава бирача који подржавају изборну листу.
Како је речено, заступник подносиоца изборне листе је благовремено доставио изјаве бирача који подржавају изборну листу и списак бирача, а утврђено је да је достављено 912 ваљаних изјава бирача.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ