РК „Врање 1957“ добио нова појачања

Рукометни клуб „Врање 1957“ добио је нова појачања у прелазном периоду, који је трајао до 28. фебруара. У питању су Душко Челица из Босне и Херцеговине, Александар Праштало, бивши првотимац Партизана и Немања Миловановић. Тим поводом они су били гости нашег Јутарњег програма.

Рукометни клуб Врање је у прелазном периоду, који је трајао до краја фебруара, ојачао своје редове, направио измене у играчком саставу, у борби за опстанак у Супер рукометној лиги Србије.

У клуб су стигли Душко Челица, искусни играч из Босне, леви бек и Александар Праштало, млади првотимац Партизана и јуниорски репрезентативац Србије, као и Немања Миловановић.

-Успели смо да доведемо једног играча, који је за врањски рукомет нешто невиђено. Аца је млад, он ће на позицији левог крила појачати клуб и спремати се за Европско првенство, које нас чека на лето, каже Теодоровић.

-Један леп осећај након 7 дана. Врању је био потребан профил играча као што сам ја и одлучио сам да дођем. Видео сам после прве утакмице да ће то бити пун погодак и за мене, да оправдам свој долазак, а и за клуб који ме је позвао, каже Душко Челица.

-Ја сам почео да тренирам као мали, у 8. разреду. У Врање сам стигао пре месец дана, али се осећам као да сам дуго овде. Лепо је играти пред овом публиком у Врању, рекао је Праштало.

Према речима шефа стручног штаба Врањанаца Ђорђа Теодоровића промене се дешавају у континуитету, а велика пажња се посвећује развоју младих играча из Врања.

-Та нека стратегија клуба је да, када се доводе играчи са стране, то морају бити играчи од великог значаја. Они морају знатно подићи ниво игре.То је та срж напретка једног клуба. Да не доводи превише играча са стране, већ да они који су домаћи, којих у овом моменту има, младих и талентованих, да се развију на неки ниво да би могли да буду потпора овима који долазе.

Ради се стално на томе, покушавамо да направимо један озбиљан тим који тренира добро и који кроз тренинг може да направи добре резултате. Мислим да је долазак нових играча пун погодак, а на неку жалост оних који су отишли из клуба. Морали смо се разићи са онима, који на терену не пружају оно што се од њих очекује. У том процесу тренинга, нису давали све од себе. Наша екипа у овом моменту то више не трпи, завршава Теодоровић.

Екипу Врања у наредна два кола очекују два тешка меча. Са Динамом из Панчева, на домаћем терену, а након тога са екипом Обилића.

Please follow and like us:
Спорт