Рукометашице ОШ „Светозар Марковић“ на Олимпијским играма у Новом Саду

Рукометашице ОШ „Светозар Марковић“ на такмичењу у Новом Саду

Рукометашице ОШ „Светозар Марковић“ из Врања освојиле су високо шесто место на 12. Олимпијским спортским играма ученика Србије у Новом Саду. Учествовало је преко 6.000 ученика основних и средњих школа из целе земље у 15 спортских дисциплина. Организатор овог најмасовнијег школског догађаја у нашој земљи је Савез за школски спорт Србије.

Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије одржаваjу се од 24. до 30. маја у Новом Саду, а учешће на овом такмичењу узеле су четири основне и две средње школе из Врања. Тим поводом смо посетили ОШ „Светозар Марковић“ из нашег града и разговарали са рукометашицама које су у свој град, поред лепих утисака донеле и награду.

-Конкуренција је била велика и јака, а пошто је рукомет контакт спорт, било је веома грубо на терену и имале смо доста повређених рукометашица. То нас није спречило у намери да освојимо награду, након сваког пада смо биле ту једна за друго и исплатило се, речи су Софије Станковић, ученица ОШ „Светозар Марковић“.

-Велико је задовоство пре свега бити део једног овако великог спортског дешавања и изборити се до овог нивоа такмичења. На терену је била наша борбена екипа и видела се наша жеља за успехом, рекла је Кристина Станковић, ученица ОШ „Светозар Марковић“.

Наставница физичке културе Весна Ђуричек Младеновић је истакла да је њен тим био на великом задатку и да су поред јаке конкуренције успеле да се истакну и освоје 6. место.

-Екипа је била на задовољавајућем нивоу, ја сам презадовољна њиховом игром и успехом с обзиром да је конкуренција била изузетно јака, истакла је Весна Ђуричек Младеновић, наставница физичке културе у ОШ „Светозар Марковић“.

Оне су ученице седмог и осмог разреда ОШ „Светозар Марковић“ и на Олимпијским спортским играма су својим учешћем и оствареним резултатом истакле име свог града и школе из које долазе.

Please follow and like us:
Спорт