Румуни: Опозиција злоупотребљава страшну трагедију у Бору и националне мањине

Национални савет румунске националне мањине апелује на све политичке чиниоце да не злоупотребљавају страшну трагедију која се десила у Бору, стоји у саопштењу које Вам, двојезично, преносимо у целости:
„Неколико дана уназад, након описа трагичног догађаја, од стране полицијских званичника, сведоци смо да поједине политичке партије, на жалост, у још једном покушају прикупљања јефтиних политичких поена, стављају се у наводну заштиту овог пута припадника румунске националне мањине. Поставља се питање како се те странке сада сетише Румуна?

Уместо да нас овакве трагедије уједињују у болу и осуди и да заједно као друштво радимо на предлозима пооштравања законских одредби за кажњавање починиоца оваквих монструозних злочина, у првом плану поменутих партија, у овим данима туге, смо ми Румуни. Супротно свакој логици.

Још једном, Национални савет румунске националне мањине истиче да су припадници румунске националне мањине равноправни чиниоци овог друштва и да су и припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система те да верују својој држави и носиоцима највиших државних функција.

Национални савет Румуна осуђује гнусни злочин убиства мале Данке, верујемо да ће полиција и тужилаштво професионално расветлити случај, и да ће починиоци максимално бити кажњени“, председник Националног савета румунске националне мањине др Валентин Ардељан.

Please follow and like us:
Политика