Ружичасти месец завршен концертом Лене Ковачевић

Лена Ковачевић на концерту у Врању

Ружичасти месец, посвећен борби против рака дојке, за чланове и пријатеље Друштва онколошких пацијената, завршен је концертом Лене Ковачевић.

Под слоганом „Боркин завет – Прегледај се, брини о здрављу“, обележен је месец октобар. Чланови овог удружења, разним акцијама, предавањима, позоришним представама, радили су на превенцији и пружању информацијa о томе, зашто је обављен преглед на време, најважнија полазна тачка за излечење.

– Борка је била синоним за храброст и племенитост. Девојка, која је била тешко болесна, али увек у првим редовима кад год нешто организујемо. Одлучили смо да јој месец октобар посветимо и њеном завету. Сматрам да смо пренели јасну поруку да је важнo да бринемо о свом здрављу и да се редовно контролишемо, поручује Весна Милетић, чланица Друштва онколошких пацијената.

Концерт је почео песмом „Београде“ након чега се Лена Ковачевић обратила публици речима.

-Сви имамо неког кога немамо, ја бих вечерашњи концерт осим Борки Стефановић, посветила свом драгом, а преминулом пријатељу Милану. Волела бих да је раније чуо за „Боркин завет – Прегледај се, брини о здрављу“ можда би био данас са нама“, овим речима је Ковачевићева поздравила публику.

– Искрено говорећи, баш сам била ганута идејом да дођемо у Врању и да будемо део вашег „октобра“. Интересантна и страшна чињеница је да смо први у Европи по броју малигнитета. Мислим да ова врста акције, кроз стално понављање колико је битан преглед, је заиста одлично осмишљено. Та врста освешћивања нашег народа је важна и стварно на неки начин представља завет. Можемо да урадимо све што је до нас, да одемо на преглед на време, каже Лена Ковачевић, џез певачица.

Please follow and like us:
Друштво Здравље Култура