ШАФ доделио награде са конкурса „Зимске чаролије“

Додела награде на конкурсу „Зимске чаролије“

Школа анимираног филма доделила је награде ученицима од првог до четвртог и од петог до осмог разреда који су учествовали на конкурсу „Зимске чаролије“. Била је ово прилика за лепо дружење на измаку године коју су у ШАФ-у, обележиле бројне активности и учешћа на такмичењима.

Конкурс је био отворен до 20. децембра, а укупан број пристиглих радова је 144. На конкурс су се одазвале скоро све школе са територије града.

– Желим да се захвалим свима који су учествовали, и наставницима, учитељима и мамама и татама и свима онима који су подржали ове креативне душе на њиховом креативном путу. Морате им бити подршка, и да им омогућите да се тиме баве – каже директорка ШАФ-а Јасмина Стојановић.

У категорији од првог до четвртог разреда прво место освојила је Дуња Трајковић из ОШ „Бранко Радичевић“, друго Дарија Арсов из ОШ „Вук Караџић“, док је треће припало Калини Стојковић из ОШ „Радоје Домановић“.

– Баш сам се потрудила око цртежа, значи ми што сам добила друго место – каже Дарија.

У категорији од петог до осмог разреда, првонаграђени је рад Миле Ђорђевић из ОШ „Бранко Радичевић“, друго и треће место су освојили ученици ОШ „Предраг Девеџић“ Јана Шундерић и Вања Василов.

– Од малих ногу волим да цртам, држала сам четкицу и као мала. Инспирација су ми мама и бака јер и оне цртају. Баш сам срећна јер сам се трудила да буде леп цртеж и имала сам инспирацију – каже Мила Ђорђевић.

– Цртао сам оно како сам се осећао у тренутку и желео сам да урадим нешто другачије. Хтео сам да буде разиграно, да има пуно боја и да је упадљиво. Успео сам и освојио треће место а нисам се надао. Наставница ми је рекла да се пријавим и да покушам – каже Вања Василов.

Четворочлана комисија је издвојила шест награђених цртежа према идеји, маштовитости, квалитету израза, детаља и целокупног утиска.

Please follow and like us:
Култура