Сајам спорта у петак на Градском стадиону

У оквиру манифестације „Врањско спортско лето“ дванаеста и уједно последња спортска активност, која се у току године реализује је Сајам спорта. Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, гостујући на нашој телевизији, рекао је да је Сајам спорта јединствена прилика да клубови представе своје активности.

У организацији Града, манифестација „Врањско спортско лето“ се другу годину заредом одржава уз многобројне спортске активности, како у градским тако и у сеоским срединама. Сајмом спорта, који се одржава у петак на Градском стадиону манифестација  завршава се „Врањско спортско лето“.

-То је једна промоција спорта за све клубове који се налазе на територији Града и уједно прилика да клубови представе оно што раде и да презентују свој клуб на најбољи могући начин. Осим тога, имаће прилику да заинтересују децу и да им на најбољи могући начин прикажу чари тог спорта и да деци олакшају при одабиру спорта којим би се бавили, истакао је Ристић.

На званичном отварању Сајма спорта присуствоваће и руководство Града, чија је подршка током читаве године била присутна, како би све активности биле успешно реализоване.

-Морам да признам да је ово била идеја Ненада Ђорђевића градског већника за спорт и омладину, да нашој деци приближимо клубове који се налазе на територији Града. Позване су све основне школе, све предшколске установе на територији Града, а што се основних школа тиче, позвани су нижи разреди, објашњава председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Сајам спорта почиње у 11 сати и сва деца која се буду одлучила за тренирање неког спорта, имаће прилику да остваре контакт са представницима клубова. Када је спорт у питању Град мисли на све узрасте, тако је у току јучерашњег дана у просторијама Економске школе одржан семинар за судије футсала и фудбала, где је учествовало 44 делегата и судија, уз подршку Фудбалског савеза Србије.

Please follow and like us:
Спорт