Сајам запошљавања у Хану у петак

Филијала НСЗ у Врању

Нову шанса за незапослене да дођу до посла, а за послодавце да нађу раднике тамо где им недостају, пружиће Сајам запошљавања, који ће бити одржан у Владичином Хану у петак од 11 сати у  у просторијама тренинг центра “Conection“ на Кули. О томе колико је интересовање послодаваца и незапослених говорио је у изјави за нашу кућу Горан Живковић, директор врањске Филијале.

-До сада је пријављено 25 послодаваца, који су исказали потребу за 150 радних места. НСЗ је позвао око 550 лица која ће да се одазову и потраже посао код послодаваца. То је добра прилика, јер се ради о директном контакту са послодавцима. Они ће попунити своје сивије и оставити их код послодавца, који ће моћи и касније ако му се укаже потреба да позову те људе.

Послодавци највише траже раднике за производњу делова за аутомобиле, продаваце, столаре, куваре, конобаре, аутомеханичаре, књиговође и слична занатска занимања- каже Живковић.

Пракса је показала да сви послодавци који искажу и подмире своје потребе. Иако је Сајам запошљавања у Владичином Хану, могу да се јаве сви незапослени са подручја округа. За занимања која недостају у сарадњи са Филијалом организују се обуке, тако да се и на тај начин помаже послодавцима. Сајмови запошљавања према статистици дају одличне резултате, преко 80 посто послодавци подмире своје потребе и нађу раднике који су им потребни, каже Живковић.

На штанду Националне службе незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије.

Please follow and like us:
Друштво