Санира се кров у ШОСО „Вуле Антић“

Почели су радови на делу кровне конструкције од 600 метара квадратник на Школи за основно и средње образовање „Вуле Антић“. Средства за санацију крова у износу од три милиона динара обезбеђена су из градског буџета.

Према речима директора ове школе Небојше Цветковића, план је да се реконструкција крова заврши пре почетка, нове школске године, да ученике дочека уређен објекат.

– Кренули смо са радовима још пре пар дана, имамо један део иза школе који је завршен. Највише се ради на оним деловима где прокишњава и где имамо проблема и завршавамо део по део. По предрачуну у питању је површина од 600 квадрата. Ми бисмо волели да завршимо цео кров, али је и столарија велики проблем, јер је то још око 1972. године постављана. Велики је проблем зими, када се школа греје – каже наш саговорник.

Извођачи радова су тренутно у школи и свакодневно раде на реконструкцији дела крова. Након завршетва овог посла и родитељи ученика су се јавили да  дају свој допринос у уређењу школе.

– На савету родитеља дошло је до обећања да ће се и родитељи укључити и заједно са радницима из школе помоћи да се окрече учионице – додаје наш саговорник.

Школу је у претходној школској години похађао 91 ученик, ту су на раду запослени, а у њој бораве и лични пратиоци деце. Услови за рад ће у предстојећој школској години бити бољи, за све, истиче директор.  

Please follow and like us:
Образовање