Сара и Маријана освојиле прву награду у соло певању

Маријана Стошић, Сара Младеновић и професорка Марија Ђорђевић

Сара Младеновић и Маријана Стошић, ученице музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Врању освојиле су прву награду на Међународном такмичењу соло певача „Мокрањац“ које је одржано у Неготину. Оне су са својом професорком соло певања Маријом Ђорђевић биле гошће Јутарњем програма у коме су говориле о својим утисцима  са такмичења, али и о даљим плановима.

Такмичење је одржано по први пут у Неготину у част и сећање на ученицу Милицу Поповић. Маријана и Сара су у јакој конкуренцији добиле највише оцене, а председница жирија је била Људмила Грос са Факултета уметности у Београду.

– Планирам да наставим да се бавим музиком, да упишем средњу музичку школу, а потом и академију – рекла нам је Сара.

– Пре свега ми је било јако драго што је жири имао лепе утиске о нама. Јако сам задовољна што сам освојила награду, била сам задовољна својим наступом и уживала сам док сам певала и то ми је било посебно драго – додала је Маријана.

Класа соло певања професорке Марије Ђорђевић у Врању броји 10 ученика и она наглашава да уколико желите да постигнете неке резултате неопходно је свакодневно упевавање композиција уз пратњу клавира.

-Некако су се они изборили да буду на тим местима где треба да буду и да посећују и такмичења и концерте и заиста су јако вредна деца. Певање изискује доста одрицања, много вежбања ако желите да направите неки резултат – истакла је професорка Ђорђевић.

Наредно такмичење које их очекује је Републичко такмичење у Београду које се одржава 15. априла, а затим и Фестивал у Шапцу у мају месецу музике.

Please follow and like us:
Образовање