Сара Ристић и Лана Митић победнице литерарног конкурса Града

Сара Ристић ученица средње медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон

На недавно одржаном литерарном конкурсу „Писмо моме претку-имао си се за шта родити и борити“, организованог поводом дана Града, Сара Ристић и Лана Митић освојиле су прво место. Тим поводом су биле гости нашег Јутарњег програма.

Деца као темељ нашег друштва треба да буду посвећена очувању традиције и наслеђа својих предака и на тим темељима градити своју будућност.

Тим поводом, већ неколико година за редом, КОЦ Врање уочи дана Града, 31. јануара, организује литерарни конкурс, који је посвећен очувању сећања на ослобођење Врања од вишевековног ропства. Ове године тема конкурса је била „Писмо моме претку, имао си се за шта родити и борити“. На конкурсу су учествовали ученици основних и средњих школа.

Сара Ристић  ученица завршног разреда средње Медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“ освојила је прво место на литерарном конкурсу. Сара се дуже време бави писањем, а ово јој је друга награда на истом конкурсу.

-На овом конкурсу учествовала сам поезијом. Писала сам песму. Ово није први пут да учествујем на овом конкурсу и да освајам награде. Ово је други пут и други пут прво место. Срећна сам због ове награде и поносна сам, рекла је Сара Митић, награђена ученица, средњемедицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“.

Лана Митић ученица ОШ „Радоје Домановић“

Лана Митић је ученица шестог разреда ОШ „Радоје Домановић“ . Она је такође својом песмом освојила прво место на конкурсу. Пријавила се како каже, не надајући се награди.  Лани ово није прва песма, а ни прва награда коју је освојила, пише још од вртића, а инспирацију налази у свакодневном животу.

– Мислила сам да нећу ништа освојити. Нисам се надала ниједној награди. Битно ми је било да напишем песму само. И  била сам затечена наградом. У почетку сам била збуњена темом конкурса, али сам после схватила и почела сам да пишем полако, каже Лана Митић, награђена ученица ОШ „Радоје Домановић.

-Почела сам још од вртића да пишем, имам око десетак песама. Волим да пишем песме. На овом истом конкурсу сам учествовала и освојила сам тада треће место. Узор ми је у писању моја бивша наставница Александра Ђорђевић, каже наша саговорница.

Иначе, Културно-образовни центар, дугих 25 година пружа ученицима основних и средњих школа бројне садржаје, пре свега, на пољу образовања, организујући рад са надареним ученицима и организујући градска и регионална такмичења, за ученике.

Please follow and like us:
Култура Образовање