Сценске и аудио-визуелне уметности, нови смер у Гимназији

Гимназија “Бора Станковић“

За још један смер,  потпуно нови, моћи ће да се определе ученици који ће у наредном периоду уписивати средњу школу. Смер  је сценске и аудио –визуелне уметности, специјализовано одељење за 20 ученика у врањској Гимназији. Већ у девет градова Србије постоји овај смер, Врање ће бити десети.

Новине су неопходне нарочито када је реч о образовању.  Иновације су постале свакодневница нашег живота и мора се ићи у корак са временом.  Држава подржава младе таленте и у сарадњи са Факултетом драмских уметности дошло се на идеју да се осмисли нови смер.

-Изучавајући сценску и аудио-визуелну уметности, која је есенцијална, говоримо о растућем подручју, имајући у виду потребе тржишта, које постоје у данашње време, смер ће одговорити потребама- каже директорка Сузана Мишић Станковић.

Ученици на овом смеру имају свеопште образовне предмете, али им се даје и могућност усавршавања из области сценске и аудио-визуелне уметности. Имаће компетентне предаваче који ће их усмеравати.

-Ученици након завршеног четвртог разреда  могу да бирају факултете, било да су уметнички и друштвени или технички и природни,  свеједно је. Ми говоримо о доброј припремљености ученика за упис – каже директорка.

Састанак са заинтересованим родитељима и ученицима  биће у суботу 6. априла у 10 сати у Свечаној сали Гимназије. Одмах након тога  почеће бесплатна припремна настава за заинтересоване ученике. Кандидати ће 11. маја полагати пријемни испит , односно тест  из опште културе.

Please follow and like us:
Образовање