Председник Скупштине о предстојећој седници локалног парламента

Дејан Тричковић председник Скупштине града Врања најавио је 34. седницу локалног парламента за понедељак 6. март. Он је рекао да ће пред одборницима  бити 14 тачака дневног реда. Мандатно имунитетска комисија упутила је одређене допуне дневног реда.

Осамнаест тачака дневног реда очекује одборнике града Врања, да о њима разматрају, усвоје и поступају по њима.

-Мандатно имунитетска комисија  јуче је заседала и упутила одређене допуне дневног реда, тако да ћемо са тим допуна имати 18 тачака. Оно што је занимљиво и позвао бих грађане да испрате  су неке од тачака, које се налазе на дневном реду, а тичу се измене Статута града Врања. Наиме, дошло је до промене у законској регулативи, донет је нови Закон о локалној самоуправи. На једној од претходних седница смо извршили  усавршавање када су надлежност и послови града Врања у питању, а сада ћемо то учинити за градску општину Врањска Бања јер се Статутом уређују надлежност и послови које она обавља, објашњава председник Скупштине града Врања, др Дејан Тричковић.

Одборници ће на 34. седници Скупштине града, разматрати и о Претресу коначног нацрта Јавног уговора о јавно-приватном партнерству за дугорочну испоруку топлотне енергије систему даљинског грејања ЈП „Нови дом“ Врање из новоинсталисаних котлова на дрвну биомасу и котлова на гас. Такође, пред одборницима ће бити и Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2022.годину, Предлог плана рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2023. годину, као и  Предлог решења о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације.

-Једна од важних тачака тиче се Врања и нас који живимо у Врању, а то је предлог Измене и допуне Одлуке о доношењу генералног Урбанистичког плана. Ту се предвиђају пренамене земљишта и било би добро да наши суграђани то испрате и да се упознају и могу да предложе неке примедбе, предлоге. То значи да ће се у неким деловима града намена земљишта из становања малих густина, променити, даје се предлог да буде вишепородично становање или намена из зеленила у производне намене. Такође, на дневном реду је и Одлука о постављању бисте Стани Аврамовић-Караминги, сви знамо ко је била Стана и чиме је задужила наш град и дошло је време да се биста која је изграђена и постави. Имамо неке измене у статутима ЈП “Урбанизам  и изградња града Врања” и ЈУ Позориште “Бора Станковић”, истиче председник Скупштине др Дејан Тричковић.

Разматраће се о ангажовању ревизора за завршни рачун буџета града Врања, говориће се и томе, докле је дошло са ликвидационим поступком у некадашњем ЈП “Дирекција за изградњу града Врања” и “Скијалиште Бесна кобила”.


Please follow and like us:
Друштво