Шефица Mедијског одељења Мисије ОЕБС-а обишла Радио телевизију Врање и Радио телевизију Бујановац

У оквиру опроштајне посете Пчињском округу са позиције шефице Медијског одељења Мисије ОЕБС-а у Србији, Гордана Јанковић, обишла је Радио телевизију Врање и Радио телевизију Бујановац. Она је истакла да је медијска сцена далеко боља данас него раније, а да велики допринос томе дају локални медији.

Након девет година на челу Медијског одељења Мисије ОЕБС-а у Србији, Гордана Јанковић одлази са ове позиције почетком априла. Ќаже да је задовољна оним што је постигнуто у овом периоду и да у тренутку када јој истиче мандат може да каже да је посебно радује бољи дијалог у медијима.

-Када сам дошла није било баш много дијалога унакрс, и у медијима који имају различите уређивачке политике, и међу новинарима који прате различите теме, или који су, на неки начин, ближи једној или другој политичкој опцији. Ми смо се залагали за дијалог и он се десио, мислим да је комуникацијја међу новинарима, без обзира на наставак подела, ипак много боља, истиче Гордана Јанковић, шефица Медијског одељења Мисије ОЕБС-а у Србији.

Она је посетила Радио телевизију Врање и Радио телевизију Бујановац и подсетила да је управо прва посета 2014. године, када јој је мандат почео, била посета овим медијима.

– Пуно тога се десило за последњих девет година. Мени је први долазак, први пут кад сам ступила на мандат био долазак овде, баш Врање, Бујановац, Прешево. Дошла сам на неку конференцију тада, упознала многе људе и дошла баш у ваш медиј и било је мало другачије него сада. У то време то су били државни медији, сада сте приватни и стварно ми је драго да су обе телевизије наставиле производњу, да раде добро и да се те промене виде. Локални медији су мени пасија и заиста мислим да без локалних медија нема доброг информисања. Национални медији прате неке сасвим друге теме, вишу политику, а људима је важно оно што се дешава код њих, у комшилуку, треба да знају и најбаналније информације везане за тржиште, али и локалне теме које се обрађују и културне догађаје, и ви то радите, и то радите и даље, и то је страшно важно за све који вас гледају. Јако ми је драго што су локални медији преживели, период приватизације је био тежак за све, било је доста турбулентних момената, али желим вам да живите доста дуго, поручује Јанковић.

Она је са сарадницима обишла нови студио у Врању, технику, редакцију, упознала се са новинама у раду, разговарала са руководством и запосленима и изразила задовољство оним што је урађено, унапређено, промењено у односу на период од пре девет година.

https://youtu.be/NW9918vnn68

Please follow and like us:
Друштво