Школа пливања на Јумковом базену

Сваког дана од 9 до 10 сати ујутру, на Јумковом базену одржава се школа пливања. Превасходно је намењена деци, али могу је похађати и одрасли који осећају несигурност у води. Посетили смо базен у јутарњим сатима и забележили један час пливања.

Топло јулско јутро, плаветнило воде, осмеси и жагор тридесетак малишана, слика су са Јумковог базена. За само седам дана, са својим инструкторима пливања, односно професорима физичког васпитања,ови малишани вежбају и уче пливање, роњење, скакање и одржавање у води. Како кажу, после 3 до 4 дана, они су већ спремни да самостално пливају.

-Вода је одлична, првог дана је била хладна, али из дана у дан је све топлија. Научили смо да пливамо, да ронимо, да мрдамо рукама и ногама правилно, рекао је Јован.
-Научила сам да пливам и да роним. Вода је одлична, у почетку је хладна, а онда се привикнеш и буде топла, каже Сташа.

-Скоро сваки дан долазим на базен. У почетку је вода хладна, а после топла, речи су Петра.
Школу пливања тренутно похађа 32 детета, али има и нешто старијих ученика.


-Дошла сам са сином, иначе сам просветни радник и мени је потпуно природно да целог живота нешто учимо. Рекла бих да нисам баш почетник, умем да се одржавам у води, али нисам познавала технике пливања. Планирам ово да поновим јер и син одлично напредује. Ово је одличан вид рекреације и свима бих препоручила, онима који нису сигурни у води на се мало усаврше и да се овде у друштву деце мало и подмлади, рекла је Верица Стојановић.


Школу пливања воде професори физичког васпитања који уживају у раду са децом. За свега недељу дана, малишане припреме за самостално одржавање и пливање. По њиховим речима, испуњава их успех и осмех ове деце, њихова радост док напредују, а то је произашло из љубави према послу који раде.


-Почињемо са часом око 9 и 45, да би се загрејали, одрадили вежбице загревања, онда улазе у воду и почињемо са вежбом дисања, рад ногу, рад руку и онда их делимо у групе и то пливачи и непливачи. Једна група ради са мном, друга са мојим колегом Михајлом Вучковићем. Ту смо да помогнемо и онима који су имали жељу да науче да пливају, а то нису могли кад су били мали. Узраст није битан, битна је воља, истакла је Милица Станковић инструкторка пливања.
Задовољни су и родитељи. Школа пливања траје седам дана, кошта 2.000 динара, а за тај износ деца, као и њихови родитељи могу боравити на базену читавог дана током трајања школе.


-Врло смо задовољни условима, тренери су одлични, вода је чиста и деца уживају, рекла је Лидија Стевановић.
-Ја сам презадовољан као родитељ, презадовољан сам јер ми је дете задовољно. Задовољан сам инструкторима и тиме како они раде са децом, рекао је Саша Ристић.


Школа пливања је на располагању заинтересованој деци до краја лета на Јумковом базену.

Please follow and like us:
Друштво