Скопље: Усвојена Заједничка изјава, истакнут је изузетан значај сарадње у региону и интеграција у ЕУ

фото: Танјуг Скопље: “План раста: Западни Балкан и Европска унија“

Лидери Западног Балкана, међу којима је председник Србије Александар Вучић, усвојили су на скупу “План раста: Западни Балкан и Европска унија“ одржаном у Скопљу  заједничку изјаву, у којој се истиче изузетан значај сарадње у региону и указује да План раста представља нову прилику за промоцију економског и социјалног приближавања региона Европској унији.

У изјави од 11 тачака усвојеној на јучерашњем скупу наводи се да заједнички напори земаља Западног Балкана имају за циљ не само јачање интеграције региона, већ и приближавање широј интеграцији у јединственом тржишту ЕУ.         

На скупу у Скопљу учествовали су премијер Северне Македоније Дмитар Kовачевски, председник Србије Александар Вучић, премијер Црне Горе Милојко Спајић, премијер Албаније Еди Рама, као и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Kурти.

Састанку је присуствовао и генерални директор Директората ЕK за суседство и преговоре о проширењу Герт Јан Kопман и помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Џејмс О’Брајан.

Путем видео поруке присутнима се обратила и председница Савета министара Босне и Херцеговине Борјана Kришто.

Please follow and like us:
Друштво Политика