Сликар из Врања на интернационалној изложби у Берлину

Професор ликовне културе и академски сликар из Врања, Александар Ђорђевић учествује на групној изложби у Берлину, која ће бити одржана од 10. до 19. новембра . Изложба носи назив „Рупа у ваздуху“ и садржи више од 40 радова на папиру.

Уметници из Сијетла, Јужне Каролине, Њујорка, Немачке и Србије, међу којима је и професор Александар Ђорђевић, заједно комуницирају, дискутују и презентују своје радове.

– Групу чини 15 уметника, и изложба представља пресек радова. Ово је друга изложба наше групе, прва је била у Сијетлу, а ове године у Берлину. Радови су на папиру, у неком средњем формату. Надамо се доброј критици и доброј посећености – каже наш саговорник.

Наш саговорник каже да највише користи уље на платну и да је његов домен сагледавање људског тела и људске форме из различитих стилова.

Ђорђевић је говорио о томе колико је значајно за једног уметника да учествује на интернационалним изложбама и да дели искуства и технике са сликарима из целог света.

– Ово је занимљиво и битно искуство. Направити пресек својих радова, радити у једном граду, а онда то представити у другој држави. То није упоређивање, већ група људи која има квалитетан рад. То је важно искуство за даљи рад и истраживање и уопштено каријеру – објашњава наш саговорник.

Професор закључује да је за уметника најважније да изазове одређене психолошке реакције код публике и да сопствену перцепцију уметник пренесе на дело.

Please follow and like us:
Култура