Служба градског зеленила отклања последице невремена и ветра

Јак ветар у поподневним сатима у суботу оборио је и крупније и ситније гране у Градском парку, али и старо и велико дрво преко пута цркве. На срећу, нико није повређен. Наташа Михајловић, шеф Службе градског зеленила каже да су још у суботу радници кренули са отклањањем палог дрвета код цркве, а тренутно раде у Градском парку.

Када је реч о дрвету преко пута цркве које је пало на киоск, у коме се налазио мушкарац, Михајловићева каже да је то због радова на канализационој мрежи.

– Стабло је на жалост пало, попустио је коренов систем услед копања за канализацију у том делу, иза барака преко пута цркве. Наравно, ветар је био тај који је пресудио, иначе би последице биле мање. Када је реч о Градском парку било је доста палих грана. На још пар места било је палих грана, као код Библиотеке – каже Михајловићева.

Крупније гране већ су склоњене, а служба градског зеленила тренутно ради на завршном уређењу травњака и ситним улепшавањем у Градском парку.

– Јуче се исто радило, склањало се оно што је крупно, а данас је то што је најситније. Хтела бих да нагласим значај санитарних сеча који је огроман. Нама се људи љуте кад нас виде да орезујемо и сечемо, нећемо учинити нажао стаблима, напротив, продужићемо им животни век и омогућити да када дуне нека олуја као што је овај ветар, да буде што мање последица – каже наша саговорница.

Михајловићева каже да је сакупљено укупно пет приколица са крупним и ситним гранама. Уколико буде оваквих ветрова она каже да је савет људима да не пролазе кроз Градски парк, због старих стабала.

Please follow and like us:
Друштво