Нове специјализације и субспецијализације уручене врањским лекарима

Директор Здравственог центра Врање, др Саша Ђорђевић, са сарадницима уручио је решења лекарима, који су добили специјализације и субспецијализације.

Подељена су решења за 4 специјализације и то из педијатрије, интерне медицине и 2 из клиничке биохемије. Такође додељено је 6 субспецијализација из неонатологије, клиничке трансфузиологије, перинатологије, нефрологије, гастроенетерохепатологије, клиничке фармакологије-фармакотерапије.

– Сурово сам искрен, када кажем да су критеријуми за доделу сваке појединачне специјализације и уже специјализације искључиво били стручни и да је урађен велики посао заједно са ресорним Министарством здравља како би решења данас била у вашим рукама,  рекао је директор Здравственог центра честитајући колегама  и додао,

– Здравствени центар Врање је у овом периоду, за кратко време, значајно добио у опреми и савременим дијагностичким апаратима. Следи њихово монтирање у наредним месецима, али су нам управо потребни људи који ће радити на њима. У том смислу следи и ново запошљавање младих кадрова, како лекара, тако и медицинских техничара-сестара.

– Честитам свима на омогућеном усавршавању на време. Важније од тога је то, што сте одабрали и волите оно чиме ћете се у медицини бавити и радити, истакла је управница Опште болнице Врање, др Наташа Стоиљковић.

Однос према пацијенту, разумевање и професионалан однос међусобног уважавања са колегама треба да вам буде једнако приоритет уз стицање неопходних медицинских знања током стручног усавршавања, истакли су представници Управе Здравственог центра Врање.

Please follow and like us:
Друштво