Специјализовано возило почело да превози децу до “Маштоленда“

Центар за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању је путем донације обезбедио специјализовано возило за превоз деце са сметњама у развоју до Дневног боравка “Маштоленд“. Возило је донација Амбасаде Јапана, а вредност је скоро 5 милиона динара.

Удобно и комфорно долазе сада корисници “Маштоленда“ у свој дневни боравак у Центар за развој локалних услуга социјалне заштите, да ту квалитетно проведу време. Ради се о деци са сметњама у развоју, која су корисници ове услуге социјалне заштите, а благодет је за њих, њихово окружење и за целу заједницу.

-Ово је још једна у низу донација, то је специјализовано возило за превоз особа са инвалидитетом.  То је донација Амбасаде Јапана у Србији. Ми смо се јавили на конкурс и било је неколико фаза у том поступку. Новембра месеца је било свечано потписивање уговора у Народној скупштини. Уследио је технички део и све смо завршили августа, када смо преузели возило. Ове недеље је званично возило кренуло са употребом, коју користе корисници Дневног боравка “Маштоленд“ – каже директорка Центра Ивана Тасић. 

До почетак короне, за ове потребе запослени у Центру су користили старо возило. Након тога се дошло у фазу када није било више могуће превозити децу тим возилом, што је веома битно.

-Трудили смо се на све начине да не будемо на терет буџета, већ да се сами потрудимо и јавимо одређеним донаторима и ето успели смо, на срећу и задовољство свих корисника. Возило је намењено искључиво деци, али ће га користити и други корисници Центра уколико буде потребе, каже директорка.

Специјализовано возило свакодневно довози децу са сметњама у развој, а по завршетку боравка их одвозе кући. Родитељи су задовољни јер имају јoш једну врсту помоћи целе заједнице, а осим тога, набавка овог возила је и бенефит за градски буџет.

Please follow and like us:
Друштво