Спортске екипе Дома ученика оправдале очекивања на Домијади

Спортске екипе Дома ученика у Врању још једном су остварили добре резултате на регионалној Домијади која је протеклог викенда одржана у нашем граду. Ови сусрети су прилика за одмеравање спортских вештина, али и за дружење и стицање нових искустава и пријатељстава.

Спортски тимови домова ученика из 26 градова и општина надметали су се у шаху, малом фудбалу, одбојци, кошарци, стоном тенису и стрељаштву.

Такмичење је обухватило регион југоисточне Србије, након којег су се најбољи у овим дисциплинама квалификовали за Републичку Домијаду која ће бити одржана од 12. до 14. маја.

Врањанци су бриљирали у стрељаштву са златом и бронзом у екипној женској конкуренцији и прва два места у појединачној конкуренцији девојака.

Бронзана одличја су освојили и мушка екипа у стоном тенису и женска у кошарци.

Након окршаја на терену, уследило је дружење ван њега, а већ ових дана, за најбоље, нема предаха и припреме се настављају.

– Конкуренција је била јака, такмичење озбиљно, али поред свега, било је и дружења, стицања нових пријатељстава и искуства.

Трудићемо се да сваког дана постижемо још боље резултате и на Републичкој Домијади се надамо добрим резултатима – поручује Анастасија Стаменковић, чланица златне стрељачке екипе.

Више од медаља, учесницима Домијаде значе дружења и нова пријатељства која се рађају на оваквим сусретима.

– Са Зајечарцима смо играли прву утакмицу, на којој су они, као и ми, имали трему.

Након сусрета, видели смо да смо слични и тако смо се спријатељили – каже кошаркашица Јована Илић.

– Први пут сам на такмичењу и јавила се трема која нам је представљала сметњу у освајању боље позиције, али смо ипак задовољни трећим местом.

Пре свега, хтео бих да се захвалим својим саиграчима, Ђорђу Јовановићу и Николи Ђорђевићу који су бриљирали на терену – наводи Мирољуб Спасић, члан мушке стрељачке екипе.

Добри резултати Дома ученика у Врању резултат су континуираног рада и заједничких напора ученика и васпитача, који трају током читаве године.

– Ми ученике примамо у Дом у септембру, период прилагођавања траје једно месец дана и током тог периода примећујемо њихове склоности, затим вршимо одабир по секцијама и почињемо са њима да радимо.

У почетку је одзив велики, али се током времена све то исфилтрира и на крају остану најбољи који нас представљају на такмичењима – појашњава Срђан Митић, васпитач и вођа стрељачке и стонотениске секције.

Након краћег предаха од такмичења, за најбоље из стрељачке екипе следе припреме за Републичку Домијаду која ће бити одржана од 12. до 14. маја.

Please follow and like us:
Спорт