“Спортске наде“ будућност врањског спорта

Слађан Станојковић и Марко Ристић

У сали Скупштине града организован је пријем за добитнике награде Спортске наде Града Врања у 2023. години. Ове године први пут је за њих приређена посебна свечаност са намером да се истакну резултати најуспешнијих спортиста школског узраста.

Традиционално се, у оквиру проглашења најбољих у врањском спорту, додељују награде и за најуспешније најмлађе спортисте, који су се својим спортским активностима истакли у претходној години.

-Ове године смо Спортске наде намерно одвојили да  буду посебно као награде, касније у односу на остале, јер је било 60 година проглашења најбољих у врањском спорту, један мали јубилеј, тако да смо их уважили у Скупштинској сали Града. Додељена је 31 награда, поред тога смо имали Најбољи школски колектив у разредној настави први пут, као и Награду за промоцију школског спорта, каже Марко Ристић, председник Савеза за школски спорт.

Пред Комисијом није био лак задатак, али је велико задовољство што је толики број деце заслужено понео признање Спортска нада града Врања.

-Током целе године ми пратимо сваки спорт, не можемо да пратимо сваког појединца, али зато имамо ту њихове тренере, представнике клубова који достављају предлоге, онда ми разматрамо и доносимо на крају одлуку, врло је захтеван посао, јер треба одабрати најбољег од најбољих, додаје Слађан Станојковић, члан Комисије за избор најбољих у врањском спорту.

На свечаности је додељена 31 награда у различитим спортским дисциплинама у појединачној и екипној конкуренцији. Најбољи спортски колектив у разредној настави је школа ,,Бранко Радичевић“, и они су били гости нашег Јутарњег програма и пренели нам утиске са доделе.

Добитници из школе “Бранко Радичевић“

– Бавим се кошарком и баш ми је драго што смо добили награду, каже Уна Стошић.

– Јако ми је драго и још више ћу да се бавим спортом, додаје Вукан Јањић.

– Мој осећај је био незамислив, каже Страхиња Симић.

-Награда и признање за школски колектив нам значи као признање, јер се ми заиста бавимо спортом у оквиру школе, стављамо акценат на физичке активности. Да би дошло до ове награде претходила су бројна такмичења, ми смо у екипној категорији награђени, што је за мене представљало велико задовољство, јер смо се показали као тим, не као појединци, каже учитељица ОШ ‘’Бранко Радичевић’’, Драга Новалић.

Специјална спортска признања за промоцију школског спорта уручена су ОШ ,,Светозар Марковић“ и наставници Весни Ђуричек. Посебна награда за резултате припала је каратисти Павлу Цветковићу.

Please follow and like us:
Друштво Спорт