Срамно и недолично понашање одборника опозиције. Злоупотреба имена председнице Скупштине

Исценирани врисак, заузимање говорнице, звиждање и вређање одборника других политичких странака од стране опозиције у скупштинској сали Града Врања део су 5. седнице Скупштине, која је изазвала велику пажњу јавности због срамног и недоличног понашања одборника опозиције. Тим поводом смо pазговаpaли са одборницама Српске напредне странке Мајом Ђорђевић и Наташом Илић, које су говориле о томе, како су се као жене осећале на седници, која по свему судећи, није била седница на којој је требало разматрати о будућности грађана Врања, већ посматрати изрежирани наступ опозиције због неприпремљености за заказану скупштинску седницу.

Наочиглед присутних одборника у скупштинској сали, припадници опозиционих странака исценирали су врисак и показали недолично понашање. Схвативши да је њихово понашање изазвало подсмех и критику од стране грађана Врања, покушали су да своје срамне поступке припишу председници Скупштине Града Врања, Зорици Јовић.

-Успели смо да одржимо седницу Скупштине и нисмо дозволили да је неколицина одборника прекине. Показали смо да смо другачији, да се не руководимо насиљем, док су они показивали насиље, држали се за говорицу, чак су у једном тренутку извадили пиштаљке и звиждали, вриштали, једноставно показали понашање које не приличи одраслом човеку. Нас гледају грађани који су нас гласали и који очекују од нас озбиљност у раду и не смемо допустити такво понашање. Српска напредна странка је странка која има свој план и програм, која има своје циљеве, која се не руководи насиљем и залаже се против насиља и решава било који проблем без насиља, што је управо оно по чему се одборници Српске напредне странке и политике коју води председник Александар Вучић, разликују од опозиције која жели да преузме власт на силу, истакла је Маја Ђорђевић о одборница Српске напредне странке у Скупштини.

-Сви одборници којима су верификовани мандати су положили заклетву. Садржина те заклетве каже да смо у обавези да се придржавамо устава, закона, статута, пословника, међутим, овакво понашање чланова опозиције је на 5. седници Скупштине било непримерено. Они су током седнице напустили своја места, заузели говорницу, викали, звиждали и заиста је било тешко радити у таквим условима. Због таквог понашања су добили меру удаљења са седнице, али то нису учинили, наглашава Наташа Илић одборница Српске напредне странке у Скупштини.

Решавање текућих питања је успешно настављено и завршено на 5. седници Скупштине Града, иако су услови за излагање извештаја одборника који не припадају опозицији били несвакидашњи.

-Захваљујући председници Скупштине која је седницу Скупштине водила апсолутно у складу са пословником, донели смо важне одлуке после једног тешког и мукотрпног рада, речи су Наташе Илић одборнице СНС-а.

-Није лепо на такав начин приписивати своје понашање некој другој особи, вређати, омаловажавати и стављати етикету на нечије име. Зорица Јовић је председница Скупштине, жена која је достојанствено радила тог дана свој посао и мислим да заслужује све похвале. Залужује поштовање и једну огромну подршку од стране свих нас, од стране нас жена одборница које смо биле тога дана у Скупштини, без обзира којој политичкој опцији припадамо, речи су Маје Ђорђевић одборнице СНС-а.

Одборница Маја Ђорђевић наглашава да ће Српска напредна странка вођена политиком коју спроводи председник Александар Вућић настојати да ради у интересу грађана Врања и Србије.

-Подједнако ће бринути о свим грађанима, без обзира на то којој политичкој опцији припадају, да ћемо показати поштовање према сваком човеку, бити одговорни и водити ову земљу само напред и да ће живот у Србији много бољи него што је сада, истакла је Ђорђевићева.

Како се седнице Скупштине града Врања директно преносе на каналу Радио телевизије Врање, грађанима Врања је било и биће доступно да уживо прате дешавања и доношење одлуке које се тичу свих који живе у Врању. На припадницима актуелне власти и опозиције је и у наредном периоду на вољи шта ће показати, одговорност или недолично понашање, за шта су и одборници и грађани Врања нажалост били сведоци.

Please follow and like us:
Политика