Српски ватрогасци-спасиоци стигли из Турске, свечано дочекани

Ватрогасци-спасиоци који су учествовали у акцији потраге и спасавања преживелих у Турској, након катастрофалног земљотреса који је задесио ову земљу, свечано су дочекани у Палати Србија.

Њих су дочекали министар унутрашњих послова Братислав Гашић и амбасадор Турске у Србији Хами Аксој.

Након што је вођа спасилачког тима предао рапорт, ватрогасци-спасиоци су се поздравили са члановима породице.

Спасилачки тимови Сектора за ванредне ситуације, са 45 припадника, спасилачким псом Зигијем, комплетном опремом и девет ватрогасних возила током осам дана били су ангажовани у акцијама спасавања у Турској.

Српски спасиоци пронашли су и из рушевина извукли 3 живе особе. Министар Гашић рекао је да је поносан на све припаднике специјалистичких тимова.

– Показали сте најлепше и најчасније лице Србије. Показали смо да смо као народ солидарни и спремни да пружимо подршку, када год и коме год да је потребна. Желим да Турски народ зна да може да рачуна на народ у Србији – истакао је Гашић.

– Србија нас није оставила у тешким тренуцима. Захваљујући председнику и министру унутрашњих послова три лица су спасена. То никада нећемо заборавити – истакао је амбасадор Турске у Србији Аксој.

Вођа тимова, Давор Видовић, рекао је да су усхићење и радост када пронађете живу особу у рушевинама неописиви.

– Желим да се, у име тимова, захвалим на бризи коју нам је свакодневно указивао министар што нам је давао снагу да истрајемо. Хвала свима, хвала и колегама који су нам из Србије све време пружали невероватну подршку – нагласио је Видовић.

Екипа РТВ Врање забележила је овај догађај.

Please follow and like us:
Друштво