Стаменковић: Нови изазови су преда мном, али трудићу се да све што радим буде на добробит грађана

Градски већник Саша Стаменковић у емисији Дан пред нама

На последњој седници Скупштине за новог већника изабран је Саша Стаменковић, доскорашњи директор Историјског архива. Њему је ресор националне мањине, етничке заједнице и организације цивилног друштва утврђен на последњој седници Градског већа.

Новоизабрани већник за националне мањине, етничке заједнице и организације цивилног друштва, Саша Стаменковић, изјавио је за наш програм да је пред њим нови изазов, али да ће се трудити да све што ради буде на добробит Града и људи који живе овде.

-Био сам у култури толико година, ово је нови изазов, али даћу све од себе, као и до сада, да буде на добробит нашег града, ових људи којима много значи наша помоћ, ту су и етничке заједнице и националне мањине и цивилни сектор. У мени ће имати једног сарадника, који ће увек гледати да им изађе у сусрет и помогне колико год може, уз подршку градоначелника’, др Слободана Миленковића, уз подршку Града, тако да ту смо за сваку помоћ, каже Саша Стаменковић, градски већник.

Локална самоуправа кроз бројне мере пружа директну и индиректну подршку свим категоријама друштва, посебно осетљивим друштвеним групацијама.

-Приводимо крају Конкурс за цивилни сектор. Биће још пар дана рок за жалбе, тако да ће ускоро бити подељена средства која су буџетом опредељена за 2024. годину. Као и увек, значајна средства се издвајају за овај сектор, за хуманитарни рад, за све оне организације које се баве хуманитарним радом, које се баве децом, људима са инвалидитетом, људима који зависе од помоћи других, ту је Град да увек помогне. И ове године привели смо крају тај Конкурс. Приближавамо се и Светском дану Рома, наши суграђани, као и сваке године имаће подршку Града, који издваја одређена средства за њихову прославу, додаје Стаменковић.

Саша Стаменковић до недавно је обављао функцију в.д. директора ЈУ Историјски архив “31. јануар“, а пре тога је био в.д. директор Народног музеја Врање.

Please follow and like us:
Друштво