Студио РТВ-а од данас у новом руху

Радио телевизије Врање од овога јутра реализује Јутарњи програм, односно емисију “Дан пред нама“ у потпуно новом руху. Настављамо са радом из новоопремљеног студија, окрећемо ново поглавље са тежњом да будемо бржи, бољи и да  искористимо све капацитете и могућности које студио нуди. А наш превасходни циљ је да гледаоцима пружимо што квалитетнији, иновативнији  и садржајнији програм.  

Пратећи савремене технолошке трендове, желимо да идемо у корак са временом и дигитализацијом и да будемо раме уз раме са великим телевизијским станицама. Изазов је навићи публику на иновације, а притом задржати ниво квалитета садржаја, каже Лолица Поповић новинарка и новоименована уредница Телевизије.

-Студио је опремљен најсавременијом технологијом и дизајниран да одговори свим захтевима савременог телевизијског програма. Нови студио из кога се реализује Јутарњи програм али и све остале емисије из наше продукције је веома значајна промена за нашу медијску кућу. Ниједна промена у сложеном систему какав је телевизија није једноставна, али су нам промене неопходне с обзиром на то да је наш циљ да гледаоцима пружимо што квалитетнији садржај пратећи развој технологије. Гледаоци од нас очекују иновативнији, креативнији, динамичнији, атрактивнији и садржајнији програм и мислим да смо на добром путу да испунимо њихова очекивања, каже Поповићева.

Новоопремљени студио пружа читав низ могућности за другачији начин презентовања садржаја, не само Јутарњег програма већ и осталих емисија из наше продукције, објашњава реализаторка телевизијског програма Гордана Ристић.

-Радио телевизија Врање пратећи професионалне стандарде и нове технологије је као регионална телевизија и ове године учинила први корак ка модернизацији програма и изгледа програмских емисија инсталацијом видео зида високе резолуције, на коме презентујемо графике и видео материјал у HD резолуцији. Још једна новина за наше гледаоце, ускоро на Телеком платформи ИРИС, то ће бити прва и најстарија телевизија на југу Србије која емитује програм у HD резолуцији, каже Ристићева.

 -Имамо модерну сценографију, а наши гледаоци су у прилици да под сјајем лед рефлектора најновије генерације примете видео зид импозантних димензија, 6 x 2  метра који пружа огромне могућности, које ми желимо да искористимо у потпуности. Нисмо оплеменили само простор, мењамо цео начин рада, уводимо и бројне суштинске новине. Али оно што ћемо задржати су професионална правила од којих никада не одустајемо, наглашава Поповићева.  

Први гости у новоопремљеном студију били су градоначелник Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић, вокална солисткиња Ивана Тасић, глумац Драган Станковић као и акустични бенд предвођен познатим хармоникашем Станиславом Раћиповићем Цанетом.

– Данас сам први пут у новоопремљеном студију Радио телевизије Врање. Одушевљена сам комплетном опремом и моји утисци су изузетни. Имала сам прилику да гостујем у бројним реномиранаим телевизијама попут РТС-а и чини ми се да су стандарди, када је Телевизија Врање у питању врло блиски. Дефинитивно идете ка оном највишем нивоу, пренела нам је своје импресије након промоције првог албума Ивана Тасић вокална солисткиња.

Целокупан доживљај нашег програма биће још богатији, а новинарима  РТВ-а ће припрема и израда ТВ прилога, јављања уживо с места догађаја, видео зид, где се кроз модерна графичка решења презентују, бити још већи ужитак и изазов. А гледаоци ће дефинитивно добити квалитетнији, иновативнији  и садржајнији програм.

Please follow and like us:
Друштво