Субвенције за пољопривреднике веће за 10 посто

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић изјавила је да је у оквиру програма за развој до 2027, који је представио председник Александар Вучић, предвиђено да се субвенције за пољопривреднике сваке године увећавају за 10 одсто.

Министарка Танасковић је истакла да су пољопривредници задовољни предложеном расподелом аграрног буџета и субвенција за 2024. годину, који су им она и премијерка Србије Ана Брнабић представиле 26. децембра. Приликом прављења програма субвенција, нагласила је, министарство је системски ушло у анализу трошкова за производњу сваке биљне културе и одгој сваке врсте животиње.

-Опредељење државе према пољопривреди је било јасно још 2023. године. Премијерка и ја смо у децембру презентовали буџет и предлог мера за 2024. годину, они се у суштини са свим слажу, врло су задовољни, само се плаше да ли ће то тако да буде. Држава је рекла јасно да има седам циљева и имамо јасан план како ћемо их постићи“, рекла је Танасковићева.

Министарка је закључила да пољопривреда Србије има много више потенцијала него многе земље, и да је све више приметно да млади људи завршавају факултете из области  пољопривреде и економије са идејом да се баве овим, како је рекла, не тако лаким послом.

Please follow and like us:
Пољопривреда