Сваки трећи пензионер у округу власник Пензионерске картице

Из Фонда ПИО апелују на све да поднесу захтев

У Пчињском округу је до сада тек нешто више од једне трећине пензионера поднело захтев и добило пензионерске картице. Из Фонда ПИО апелују на све да поднесу захтев, а однедавно је доступна и мобилна апликација која олакшава коришћење пензионерских картица.

Пензионерске картице нове генерације се, осим доказивања статуса пензионера, користе за остваривање погодности и попуста у свакодневној потрошњи и доприносе побољшању материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

На апел Владе Србије одговориле су локалне самоуправе, друштвено одговорне фирме и предузећа који обезбеђују посебне попусте власницима пензионерских картица, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које обезбеђују бенефите по основу бодова.

– На нивоу Пчињског округа, имамо 35.127 корисника права из пензијског и инвалидског осигурања, а до сада смо издали 13.230 пензионерских картица.

Користим прилику да апелујем на све наше кориснике који до сада нису поднели захтев за издавање пензионерске картице, да то учине на шалтерима наше филијале и на шалтерима наших испостава у Босилеграду, Владичином Хану, Сурдулици, Трговишту, Прешеву и Бујановцу – рекла је Валентина Момчиловић, начелница Одељења у врањској филијали Фонда ПИО.

Радно време шалтера филијале ПИО и њених испостава је сваког радног дана од 8 до 18 часова, а позив важи и за све оне који су поднели захтев, а још увек нису подигли картице.

Запослени у Фонду ПИО ових дана и појединачно позивају пензионере да искористе своје право на пензионерске картице које им омогућавају разне повољности и попусте на производе и услуге.

Попусти на основу пензионерских картица се обично крећу од 5 до 10 одсто, али поједине апотеке дају и веће попусте за одређене производе, што пензионерима може много да значи.

Фонд ПИО је недавно израдио и мобилну апликацију која корисницима пружа информације где и како могу да искористе своје пензионерске картице.

– То ће умногоме да им користити, зато што на основу те мобилне апликације могу да се информишу где све могу да користе своје пензионерске картице, у којим објектима и колики попуст могу да искористе.

Сакупљају се и одређени поени, на основу којих се остварују и додатни попусти, што зависи од фирми које нуде своје производе и услуге – појашњава Валентина Момчиловић.

Апликација се може преузети преко сервиса Гугл Плеј, бесплатна је и једноставна за коришћење и претрагу.

Please follow and like us:
Друштво