Свечано обележен Дан ГО Врањска Бања и 146. годишњица ослобођења од Турака

Председник Привременог органа ГО Врањска Бања Драган Сентић са награђенима

Свечано је данас Градска општина Врањска Бања обележила 146. годишњицу ослобођења од Турака. Била је то прилика да се подсети на све што је урађено у протеклих годину дан као и на планове за будући период. Додељена су и Јавна признања ,,26. јануар“ и изведен пригодан програм.

 У име руководства града Врања свечаности је присуствовала чланица Привременог органа града Врања, Зорица Јовић, која је  подсетила на светлу историју и храброст српске војске у борби за слободу, али и на обавезе данашњих нараштаја да чувају домовину и унапређују друштво.

–  Врањска Бања прави је пример како се из године у годину континуирано ради на томе да се на најбољи могући начин искористе сви потенцијали које има као најтоплија бања у Европи. Решавали смо инфраструктурне проблеме, успешно приватизовали Стационар за бањско лечење и продали хотел Железничар. Такође, захваљујући највећој инвестицији у туризам Millennium Resorts-a, вредној 90 милиона евра, биће отворена нова радна места, а Врањска Бања постати незаобилазна дестинација у бањском туризму. Томе ће свакако допринети и изградња приступне петље која ће повезивати Бању са коридором 10 и бити у функцији националног и перспективног међународног значаја и примарне туристичке дестинације. На тај начин унапредиће се квалитет живота локалног становништва, али и туристичка понуда земље у целини. Као и до сада, Град Врање пружаће безрезервну подршку Градској општини Врњска Бања да истраје у намерама да Бања постане модерно лечилиште и привуче што већи број туриста“, истакла је Јовићева.

Ово је прилика да се подсетимо наших предака и њихове борбе за слободу своје земље, рекао је Драган Сентић председник Привременог органа Градске општине Врањска Бања и подсетио шта је све у протеклих годину дана урађено у Бањи, насељима и засеоцима ове општине.

-Настављамо систематски да се бавимо побољшањем услова за живот и рад у Врањској Бањи, као и стварању услова за долазак нових инвеститора. Инвестиције имају стратешку улогу у развоју привреде, јер се отварањем нових радних места смањује стопа незапослености, те самим тим утиче и на економски развој наше средине“, истакао је Сентић.

Поводом Дана Градске општине Врањска Бања, Специјално Јавно признање додељено је државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Драгану Стевановићу. Јавна признања „26. јануар“, додељена су Николи Вељковићу, младом пољопривреднику из села Корбевац и Лазару Николићу, ђаку генерације ОШ „Предраг Девеџић”. У културно – уметничком делу програма учествовали су ученици основне школе „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање. Приказан је и промо филм о овом бисеру југа Србије.

Please follow and like us:
Друштво