Свечано отворен врtић “Бајка“ у Врању, десети по реду

Свечано је отворен новоизграђени вртић “Бајка“ у Врању, десети по реду у оквиру Предшколске установе “Наше дете“.  Кандидат за народног посланика Никола Селаковић са листе “Александар Вучоћ- Србија не сме да стане“ истакао је да је ово највећи вртић у Пчињском округу који је направљен заједничким снагам државе и Града.   Први на листи за локалне изборе “Александар Вучић-Врање не сме да стане“, доктор Слободан Миленковић,  пожелео је  деци да им у вртићу “Бајка“ боравак заиста буде бајка.

Најлепша слика Србије послата је данас из Врања, пуштањем у рад новоизграђеног вртића “Бајка“. Биће то место за боравак 240 детета и преко 40 запослених. Највећи вртић у Пчињском округу изграђен заједничким снагама државе и Града Врања, вредан 205 милиона динара.

-Једна ствар за мене је овде данас најважнијa, смањује се листа чекања са 300 на 60-оро деце, а то је доказ да Врање не сме да стане и да Србија не сме да стане, да морамо да наставимо да радимо даље и да већ унапред планирамо 11. вртић, јер онај ко је изградио овако нешто прелепо дивно, тај ће бити у стању да изгради још много тога.  Живело Врање, живела Србија – рекао је  кандидат за народног посланика Никола Селаковић са листе “Александар Вучић- Србија не сме да стане“ .

Посебно желим да нагласим и обрадујем родитеље  да ће отварањем овог објекта, остали вртићи Предшколске установе ,,Наше дете“,  у значајној мери  бити растерећени , рекао је први на листи за локалне изборе “Александар Вучић-Врање не сме да стане“, доктор Слободан Миленковић.

– Ја сам изузетно поносан и срећан због овог тренутка. Много је проблема било да данас будемо овде, и отворимо вртић, од пројектовања, преко изградње до извођења радова. Било је и оних који су критиковали, али некаа критикују, јер они само то знају да раде, а ми ћемо да радимо, да градимо, да развијамо наше Врање и нашу Србију – рекао је Миленковић.

Директорка ПУ ,,Наше дете“ Лидија Петковић осврнула се на историјат предшколског образовања у Врању истакавши да је вртић ,,Бајка“ десети објекат у систему Предшколске установе.

-Објекат је инфраструктурно изграђен по најсавременијим стандардима. Створени су услови за пријем нове деце која ће се осећати сигурно, пријатно, прихваћено, опуштено и задовољно. Захваљујем се граду који је препознао значај предшколства и омогућио великом броју деце боравак у средини подстицајној за учење. Велику захвалност дугујемо држви, као и фондацији „Новак Ђоковић“ – нагласила је Петковићева.

Селаковић и  Миленковић обишли су простор вртића, а програм за ову прилику припремили су малишани и васпитачи Предшколске установе ,,Наше дете“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
ИЗБОРИ