Светски, а наши: „КоиКои“ у Врању за Међународни дан младих

Међународни дан младих, 12. август, у нашем граду ће бити обележен на мало другачији начин у односу на претходне године. За овај дан, Канцеларија за младе града Врања припрема музички догађај, на коме ће главне звезде бити један од најцењенијих и најперспективнијих бендова са алтернативне музичке сцене, „КоиКои“.

Канцеларија за младе града Врања је ове године одлучила да направи искорак у обележавању Међународног дана младих и прошири своју циљну групу.

– Дошли смо на идеју да то буде неки другачији Међународни дан младих, различит од претходних година, те смо се одлучили да то буде концерт групе „КоиКои“, као главни део вечери.

Поред тога, имаћемо предгрупу из Ниша „Sky Hook“ и ди-џејеве на отварању и затварању догађаја – каже Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе града Врања.

Бенд „КоиКои“ је један од најцењенијих бендова са актуелне српске рок сцене, са већ завидном концертном километражом и одличним критикама.

Поред великог броја наступа у Србији и региону некадашње Југославије, „КоиКои“ је протеклих пар година убележио и бројне наступе на цењеним фестивалима у Немачкој, Холандији, Чешкој, Румунији.

Њиховој међународној репутацији допринела је и номинација за престижну „Music Moves Europe“ награду у категорији за најбољи нови европски бенд.

– Схаватили смо да језичка баријера није никакав проблем ако имате добру песму, тако да где год да смо отишли, била то Естонија или неки град у Србији, наишли смо на јако добар пријем публике, јер добра песма увек нађе свој пут – каже Емилија Ђорђевић, басисткиња бенда.

Ова Врањанка са узбуђењем очекује премијерни наступ у свом родном граду, након чега се група враћа припремама за други албум.

– По први пут сам јако узбуђена и једва чекам да концерт крене. Све време нешто ново радимо, али нисмо спремни да то пуштимо у етар, тако да ћемо се задржати на репертоару који већ свирамо, а следећи пут, надам се и цео други албум – најављује Емилија Ђорђевић.

Канцеларија за младе наставља са редовним активностима и поред разноврсних едукативних радионица, планира још музичких догађаја.

– Најпре ћемо 9. септембра организовати други „Downhill festival“, даље настављамо пројекат „Smart učionica“, где је Министарство туризма и омладине препознало значај програмирања за наш град – најављује Трајковић.

Програм за Међународни дан младих почиње у 21 сат у атријуму сале ОКЦЕ, а улаз је слободан.

Please follow and like us:
Друштво Култура