Такмичење у боксу у Врању

Врање ће по први пут бити домаћин Лиге региона југоисточне Србије у боксу. Такмичење ће бити одржано у Економској школи у недељу са почетком од  13 часова. Очекује се учешће 20 клубова са преко 40 боксера из југоисточне Србије. Град Врање подржава овај клуб а самим тим и предстојеће такмичење .  Улаз је бесплатан за све посетиоце.

Одлучност, ментална и физичка спремност, посвећеност и љубав према овом спорту су одлике сваког доброг боксера. У овом спорту свако је одговоран за себе и неопходна је континуираност у вежбању. Пред нама је викенд у знаку бокса и 12 кола предстојећих мечева.

– Отварамо ово такмичење за плеј оф целе године, које ће се одржати у септембру следеће године. Сакупљамо поене. Крећемо од пионира до сениора. Пре самог такмичења иде мерење боксера,  од 09 до 10 часова. Затим се прави жреб тих боксера, односно упаривање играча. И онда креће коначан списак боксера. Прва најмања тежинска категорија је пионир. То је узраст од 10 година, па навише. Затим кадети, јуниори, омладинци и најстарији сениори. Михајло Јовановић је боксер до 43 килограма, а Данило до 48 килограма. Михајло и Данило, као пионири представљаће наш клуб, каже Предраг Цветковић, тренер боксерског клуба „Српска част“ .

– Најпоноснији сам на победу на Другом државном првенству, када сам узео пехар. Још као мали, ишао сам са татом на мечеве, то ми се свидело и наставио сам. Бокс није туча, већ вештина, каже Михајло Јовановић, државни првак у боксу.

–  Ја сам поносан на сваку моју победу. Мој брат је кренуо да се бави овим спортом, и тако сам ја поред њега почео да тренирам. Овај спорт је добар због самоодбране, каже Данило Мандрешевић, вице шампион.

Пионири као што су Данило и Михајло тренирају три пута недељно по сат времена. Ако се спремају за Државно првенство, тренирају сваког дана. Практикују и одлазак на Власину у трајању од седам дана и вежбање по два пута дневно, наводи тренер Цветковић.

Please follow and like us:
Спорт