Телеграми саучешћа поводом смрти Нинослава Смиљковића заменика директора РТВ-а

Телеграм Михаила Јовановића министра информисања и телекомуникација

Бројни телеграми саучешћа стигли су у нашу медијску кућу након вести о изненадној и прераној смрти нашег колеге, Нинослава Смиљковића. Телеграм је послао и министар информисања, Михаило Јовановић, као и бројне колеге медијски радници из целе Србије.

Поводом изненадне смрти Нинослава Смиљковића телеграм саучешћа послао је министар информисања и телекомуникација, др Михаило Јовановић:

-Поштовани, потресла нас је вест о изненадној смрти вашег колеге Нинослава Смиљковића. Сећаћемо га се као професионалца који је тежио највишим дометима у новинарству и као човека са којим је увек било лако и пријатно сарађивати. У своје лично име и име Министарства информисања и телекомуникација, редакцији Радио телевизије Врање и породици Смиљковић изражавам искрено саучешће. У потпису министар Јовановић.

У телеграму саучешћа Александра Гајовића, бившег државног секретара у тадашњем Министарству културе и информисања стоји:

-Примите моје најискреније саучешће поводом преминућа вашег Нинослава. Он ће нам остати у успомени као врхунски професионалац и још бољи човек. Знам да утехе нема, али ће зато сећање на њега бити вечито. Александар Гајовић, новинар и књижевник.

Саучешће је директно из Њујорка упутила и Маја Раковац, председница РАБ Србија. Мејл саучешћа упутио је Урош Лучић из ОФПС-а (оеф пи еса).

На мејл адресу Радио телевизије Врање стигао је и телеграм Вишње Дугалић Аранђеловић, чланице Савета РЕМ-а.

-Јако ме је потресла вест о смрти Нинослава Смиљковића. Запамтила сам га када је, као директор РТВ Врање, у УНС-овом прес центру врло емотивно причао шта њему значи та телевизија и зашто је важно да у приватизацији припадне радницима. Упамтила сам га јер су тада, као и дан данас, такви менаџери права реткост. Породици и колегама исказујем најдубље саучешће, стоји у телеграму Вишње Дугалић Аранђеловић.

Саучешће је упутило и Друштво новинара Ниша:

– Примите најдубље саучешће Друштва новинара Ниша поводом смрти колеге Нинослава Смиљковића. Одлазака Смиљковића представља ненадокнадив губитак за породицу, али и за медијску сцену, не само на југу Србије, већ и шире. Колеге ће памтити Нинослава као изузетног сарадника, увек спремног да нађе решење за било који проблем, веселог духа, али изнад свега као доброг човека. Одлазак колеге Нинослава Смиљковића свакако оставља велику празнину у животима свих који су га познавали. Остаће заувек у нашем сећању.

Новинарка и бивша председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић у телеграму је написала:

-Страшно ми је жао. Он је био веома осећајан човек, зар не? Са неким тананим разумевањем прилика, и урођеним инстинктом да стане на исправну страну, па шта буде.

-Туга неизмерна, поручују из Друштва новинара Војводине.

Из Симпа је стигао мејл садржине:

Редакцијо Радио телевизије Врање, упућујем изразе саучешћа поводом смрти Вашег драгог колеге и мог изузетног сарадника, нашег Нинета. Остаће ми у сећању наша лепа сарадња, оптимизам и ведар дух у сваком разговору. Нека га анђели чувају и нека му је лака земља, стоји у телеграму.

Телеграме саучешћа упутиле су и колеге Милан Миланко из Second media d.o.o o из Сомбора и Жарко Симовић из рекламне агенције Media craft, као и многи други.

Please follow and like us:
Друштво