Тешка саобраћајка код Бујановца, има погинулих

Фото РТВ Врање: Возило Хитне помоћи

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила ноћас на старом путу Бујановац – Прешево код места Биљача, страдале су три особе, а повређено је 11  путника као и возач, потврђено је у Полицијској управи у Врању. 

До несреће је дошло када је осумњичени Р.Р. (1981 годиште) из села Црнотинце у намери прибављања користи неовлашћено обављао транзит 14 илегалних миграната из афричко-азијских земаља и услед неприлагођене брзине слетео је са пута, возило се преврнуло , када је дошло до смрти и повређивања лица.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прешеву, по налогу Вишег и Основног јавног тужилаштва у Врању, одредили су задржавање Р. Р. (1981) из околине Прешева, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Он се сумњичи да је ноћас, управљајући возилом „бмв“, у којем је превозио мигранте, изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинула тројица миграната.

Такође, утврђено је да је Р. Р. возилом управљао без возачке дозволе.

Повређени су збринути у Бујановцу и Врању а неки су због тежине повреда транспортовани за Ниш.

У Клинички центар Ниш пребачено је четворо повређених, од којих једно 15- годишње дете с политраумом, једна особа од 18 година са повредама грудног коша, у јединицу интензивне неге примљена је 37-годишња особа с политраумом, а повређено је и једна 47-годишње лице које има контузију грудног коша и у стабилном је стању.

Please follow and like us:
Хроника