Турнир у баскету 3 на 3

Одржана је још једна у низу активност у оквиру манифестације „Врањско спосртско лето“ у нашем граду и то „Турнир у баскету 3 на 3“. Два кошаркашка терена, 16 екипа, две категорије такмичара и доста навијача, слика су са терена на Спортском центру.

Назив манифестације „Врањско спортско лето“ у сваком смислу оправдава многобројне спортске активностима током читавог лета у нашем граду. Мини баскет фестивал, бициклијада, сеоске игре у футсалу, игре на води и сада турнир у баскету 3 на 3. Да је баскет популаран у нашем граду, сведочи велики број учесника, као и навијача који су били присутни на кошаркашким теренима.


-Желим вам квалитетну игру, најбитније је да се нико не повреди и сврха сваког турнира јесте фер плеј и победа. Надам се да ће следеће године овај турнир да завживи у оквиру манифестације „Врањско спортско лето“ као што су и претходне манифестације, у којима из године у годину имамо све већи број екипа. Надам се да ће и Турнир у баскету 3 на 3 да заживи, да ће бити масовнији и да ће трајати више дана, истакао је Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Након интонирања химне „Боже правде“ званично су почеле уткамице на два кошаркашка терена. На једном терену играле су екипе узраста до 18 година, на другом терену старији од 18 година. Екипе су биле из Врања и Владичиног Хана и то њих 16.


-Дошли смо овде пре свега да се дружимо, али наравно циљ нам је победа. Оно што могу да кажем јесте да важимо за фаворите турнира, речи су Вукоте Величковића из екипе „Студентски центар“.


-Ово је прелепа организација у нашем Граду, прошле недеље смо учествовали у „Играма на води“ , сада учествујемо у „Турниру у баскету 3 на 3“ ‘. Наравно да се надам победи и највишем пласману, каже Матеја Арсић из екипе „Студентски центар“.


-Утисак је одличан, супер ми је овде, занимљиво и одличан је осећај бити овде. ‘
На питање, да ли очекује победу, одговара…
-Не баш, битно је учествовање и дружење, а за победу ћемо се потрудити, скромно говори десетогодишњи Петар Трајковић из екипе „Петошколци“.


Атмосфера је била на врхунцу, такмичари су играли фер плеј игру, навијача је било у великом броју, а организатори, као и учесници су задовољни како је протекао турнир. Задовољни су и наградама обзиром да је фонд за прва три места на овом турниру био у износу од 20 до 40 хиљада динара.

Спорт