Тужилаштво тражи доживотну казну затвора за Врањанца који је убио супругу

Више јавно тужилаштво у Врању, у завршној речи након завршеног кривичног поступка, предложило је суду, да се оптуженом Дејану Павловићу(46), за учињена кривична дела, изрекне казна доживотног затвора.

У саопштењу Вишег јавног тужилаштва које достављено нашој редакцији се каже:

 -По оптужници Вишег јавног тужилаштва у Врању, од 25.07.2022. године, против Дејана Павловића из Врања, због кривичног дела “тешко убиство” , који је 23.03.2022.године, са умишљајем лишио живота своју супругу  С.П. коју је претходно злостављао, као и због два кривична дела “насиље у породици”, које је учинио над својом, тада малолетном и пунолетном ћерком, дана 06.03.2023.године, обавештавамо јавност да је завршен  кривични поступак пред Вишим судом у Врању.

Имајући у виду све околности под којима је извршено “тешко убиство”, које је учинио у стању смањене урачунљивости, али не и битно, у стању повишене емоционалне напетости, услед алкохолне опијености, затим да је претходно дуги низ година злостављао своју, сада покојну супругу и децу, која се и даље плаше за свој живот, и да је три месеца, након кршења хитне мере насиља у породици лишио живота своју супругу, да је претходно осуђен правноснажном пресудом Основног суда у Врању због два кривична дела насиље у породици (на штету своје покојне супруге и мајке), то је Више јавно тужилаштво у Врању,  у завршној речи, предложило суду, да се оптуженом Дејану Павловићу (46), за учињена кривична дела, изрекне казна доживотног затвора – кажу из Вишег јавног тужилаштва.

Објављивање пресуде оптуженом заказано је за дан 10.03.2023.године,  у Вишем суду у Врању.

Please follow and like us:
Хроника