У наставку акције Армагедон ухапшено осам особа

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал при ВЈТ-у, у наставку акције Армагедон ухапсили су осам особа осумњичених да су на интернету делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе. 

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела прибављање, приказивање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, ухапшени су Љ.С. (1982), Д.М. (1972), С.П. (1992). М.Ј. (1967), З.З. (1973), И.Б. (1977), Д.K. (1996) и М.И. (1984).

Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду преко интернета, преузимали, складиштили на својим уређајима и делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе.

Сумња се и да су преко друштвених мрежа и мобилних апликација, ступили у контакт са малолетним лицима, приказивали им и од њих прибављали садржаје насталих искоришћавањем деце за порнографију, али и уговарали и састајали се са малолетним лицима у намери да са њима ступе у сексуалне односе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Please follow and like us:
Хроника