У недељу маратон планинара

Планинарски клуб „Железничар 2006.“ из Врања ће у сарадњи са Планинарским савезом Србије, 1. октобра, на територији града организовати традиционалну акцију под називом „17. врањски планинарски маратон“.  

Планинари ће имати прилике да у недељу крену у освајање врха планине Грот. Кажу, поглед злата вредан, са надморске висине од 1.327 метара. Спој чула уживања и спортске енергије код љубитеља овог спорта су резултат велике љубави према планинарењу.

– То је окупљање планинара из целе Србије и заједно ћемо спровести ову акцију. Акција се традиционално одржава 17 година. Стаза задовољства је дуга 10 километара. Планинарска маратонска стаза је дуга 24 километра. Од „Белог моста“, „Жуте воде“, па до источног врха планине Пљачковице, односно Шиљатог камена са чијег врха се пружа предиван поглед на Врање, каже потпредседник планинарског клуба „Железничар 2006 “, Срђан Стошић.

За оне који се одлуче да препешаче стазу задовољства у дужини од 10 километара, биће организован превоз до превоја Гоча, објашњава Стошић. Одатле ће гребенском стазом планинари стићи до Марковог кладенца. Ту ће бити организовано дружење и ручак. Мото ове акције је да се сви укључе у здрав начин живота. Планинари су посебни по томе, јер не мисле ни о чему, када се упусте у спортску авантуру, тзв. планинарење, истиче наш саговорник.

Please follow and like us:
Спорт