У новембру температуре изнад просека 

Према подацима, Републичког хидрометеоролошког завода до краја овог месеца задржава се топло време знатно изнад просека за ово доба године, али уз повремена наоблачења са кишом . У новембру ће температуре бити изнад просека.

Сутра ће бити најтоплији дан до краја октобра са максималним дневним температурама од 24 до чак 29 степени. Најтоплије ће бити у западној и централној Србији, а у осталим деловима ће бити до 25 степени Целзијусових. На самом крају месеца, односно 29. и 30. октобра биће доста сунчаних интервала.

У новембру је очекивано одступање плус два степена у односу на претходних 30 година. Средња новембарска температура ће бити од 11 до 14 степени. У нижим пределима могућа је појава неколико мразних дана са температурама мало испод нула степена. 

Биће повремених и равномерних падавина од 40 до 70 мм кише у нижим пределима, док се на планинама очекује до 90 мм. За разлику од септембра и октобра током новембра имамо појаву да ће падавине бити равномерније распоређене. Међутим, снега и даље нема на видику као ни озбиљнијег захлађења у нижим пределима, закључују из Републичког хидрометеоролошког завода.

Услед очекиване биометеоролошке ситуације посебна опрезност се саветује особама са дисајним и срчаним проблемима. Раздражљивост, болови у костима и зглобовима су могуће метеоропатске реакције. Неопходна је појачана пажња у саобраћају због влажних коловоза.

Please follow and like us:
Друштво Некатегоризовано