У склопу обележавања Дана МУП-а и Дана полиције полицијски службеници организовали су тактичко – техничке зборове

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, полицијски службеници широм Србије организовали су за своје суграђане тактичко – техничке зборове како би их упознали са својим радом, али и заједно са њима прославили свој дан.

Током манифестације на Калемегдану коју је обишао и министар Братислав Гашић, са сарадницима, грађани су имали прилику да се упознају са вештинама полицијских службеника, опремом и возилима које користе у раду, а најмлађима је уз дружење и игру приближен рад полиције.  

Уз едукативне програме, сликовнице и цртеже програм на Калемегдану имао је превентивни карактер, па су малишани имали прилику да се кроз разговор и симулације упознају са правилима безбедног понашања у саобраћају, реаговања у случају ванредних ситуација, безбедног понашања на интернету.

Посебну пажњу малишана привукли су службени пси и коњи, али су уживали и у пењању на вештачку стену уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице и дружењу са свим нашим припадницима који су за њих имали само једну поруку – „ту смо за вас“.

Старији грађани показали су интересовање за возила и опрему Министарства, али су имали прилику и да се увере у обученост и способност полицајаца, који су приказали знање у борилачким вештинама. 

Грађани су имали прилику да се упознају са методама рада криминалистичке полиције, а неки су се и опробали у техникама које се користе за расветљавање кривичних дела и идентификацији починилаца, попут изазивања отисака папиларних линија и газеће површине обуће.

На штандовима Криминалистичко-полицијског универзитета, Центра за основну полицијску обуку и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ наши суграђани могли су да се информишу како могу да постану полицајци и упознају се са програмом школовања и обука.

Please follow and like us:
Друштво