У школи у Ратају реконструише се котларница и санира део крова зграде

У ОШ ,,Бранислав Нушић“ у Ратају почели су радови на реконструкцији и замени котларнице за грејање, као и санацији дела крова. Постојећа дотрајала постројења за грејање, која су до сада користила угаљ и огревно дрво, биће замењена новим, тако да ће се објекат школе од наредне грејне сезоне загревати на пелет.

– Заменом постројења за грејање добиће се већи коефицијент искоришћења котлова, као и чистија животна средина. Вредност радова је близу 12 милиона и 870 хиљада динара са ПДВ – ом. Средства за реализацију овог пројекта издвајају се из градског и буџета Министарства заштите животне средине – истакао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић. 

Што се тиче санације дела крова и она ће бити завршена током распуста. За ову намену средства у висини од 250 хиљада динара издвојена су из градског буџета. Радови на објекту ОШ ,,Бранислав Нушић“ у Ратају потврда је да се настављају улагања у школску инфраструктуру у сеоским срединама како би и ђаци у селима имали исте услове за рад, као и ђаци у градским школама.

Please follow and like us:
Друштво