У скоро свим српским срединама на Косову и Метохији сутра обележавање 25. година од НАТО агресије

Косовска Митровица

У скоро свим српским срединама на Косову и Метохији, политички представници, грађани, чланови борачких удружења, представници Канцеларије за КиМ, породице жртава обележиће 25. година од НАТО агресије и положити венце у знак сећања на све невино постарадале.
Венци ће у Косовској Митровици бити положени у 10 сати на споменик „Три божура“, подигнутом у част браће Срђана и Бобана Милића, страдалих од НАТО бомби, и њиховог брата Горана преминулог од туге због погибије и губитка браће.

У Звечану ће у 11 сати венце положити грађани, представници општине и М илена Парлић, на спомен плочу подигнуту у знак сећања на 13 грађана Звечана који су погинули током сукоба 1998. и НАТО агресије 1999. године.
На спомен крсту подигнутом у дворишту Дома културе у Грачаници у 11 часова ће у знак сећања на жртве НАТО агресије, венце положити представници локалне самоуправе, грађани.
У Лепосавићу ће у 11 сати бити служен парастос и полагање цвећа и венаца на спомен обележја страдалим јунацима у Лепосавићу, Лешку и Сочаници, док ће у Штрпцу годишњица НАТО агресије такође бити обележена полагањем венаца.
Агресија НАТО-а на СРЈ, трајала је од 24. марта до 10. јуна 1999. године без одобрења Савета безбедности УН и у њима је убијено више од 2.500 људи, укључујући 87 деце, и нанета је штета од 100 милијарди долара, а лекари бележе последице употребе осиромашеног уранијума, односно пораст броја оболелих од рака.

Please follow and like us:
Друштво