У суботу почиње дечји фестивал „Време радости“

Дечји фестивал „Време радости“ традиционално се одржава и ове године. Почетак фестивала планиран је за 20. мај у Градском парку. Припремају се бројни наступи, позоришне представе, музичко-сценски перформанси и интерактивни садржаји деце предшколских установа, основних и средњих школа.

У суботу, 20. маја са почетком у 11 часова креће фестивал са Шафовом радионицом „Деца – Деци“, затим следи сценски натуп ученика ОШ „Радоје Домановић“. Представа „Три прасета“ одиграже се у 13 часова, а након тога наступа плесни клуб са кореографијом.

Следећег дана, у недељу, у 11 часова манифестација почиње „Креативним атељејем“ Култрно образовног центра, у исто време се одржава и наступ ОШ „Бранко Радичевић“ под називом „Заволи“. Одмах у наставку приказује се рецитаторско-сценски натуп ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“. Од  11:45 до 13:00 часова, одржаће се фолклорни наступ ученика ОШ „Краљ Петар Први Ослободилац“, концерт за децу и на крају јавни час здравља.

У понедељак, такође од 11 часова, на Фестивалу ће поздравну реч дати градоначелник Слободан Миленковић. Затим следи хор Музичке школе, наступ „Севдаха“ и авантура парк предшколске установе „Наше дете“. Дечја ликовна колонија Народног универзитета ће трајати од 12 до 15 часова.

Истог дана већ од 12:30 наступ имају ученици ОШ „Радоје Домановић“, а потом наступ фолклорне групе ученика из ОШ „1. мај“ Вртогош. Музичко-плесни перформанс ће од 13:30 часова извести ученици ОШ „Светозар Марковић“, а дан се задржава интерактивном представом ПУ „Наше дете“ и концертом за децу.

Током три дана трајања фестивала активности које ће бити доступне ван бине су костимирани аниматори, караоке за децу, вожња ролера, карате клуб, школице спорта и изложба опреме и возила припадника војске, полиције, ватрогасне јединице и хитне помоћи.

Друштво