У суботу почиње турнир у футсалу у оквиру „Врањског спопртског лета“

Савез за школски спорт и олимпијско васпитање уз подршку града Врања, током читавог лета организује бројне спортске активности. По речима градског већника за спорт и омладину Ненада Ђорђевића, Град се труди да спортске активности, како на територији Града, тако и у сеоским срединама организује у великом броју, у прилог чему сведочи велики број турнира у претходном периоду.

У оквиру манифестације „Врањско спортско лето“ још једна у низу спортских активности које Град и Савез за школски спорт и олимпијско васпитање организују је турнир у футсалу. Почиње у суботу 26.августа и већ изазива велику пажњу међу грађанима, јер је у нашем граду, по речима коорганизатора Марјана Ђорђевића, футсал веома популаран спорт.

-Турнир у футсалу, после много година почиње и на отвореном. Пријављивање екипа за учешће на турниру је до петка 25. августа до 16 часова. Ограничен је број екипа, па тако може учествовати 16 екипа. За сада смо изузетно задовољни одзивом и мислим да ће се до петка пријавити максималан број екипа, речи су нашег саговорника.

Турнир ће бити одржан на спортском терену Гимназије „Бора Станковић“ који има нове рефлекторе и како се турнир одржава у вечерњим сатима, ова новина на бившем терену ЈНА биће од користи.

-Футсал је тренутно спорт број 1 у Врању и надам се да ће љубитељи футсала и уопште публика то видети и доћи на турнир. Желимо да вратимо дух старог турнира који се одигравао пре двадесетак и више година на стадиону ЈНА, то је био чувени турнир и то сви знају и очекујемо велики одзив и публике и екипа, истакао је Ђорђевић коорганизатор турнира у футсалу.

За сада се пријавило 6 екипа, а наградни фонд за турнир у футсалу је изузетно велики и то за прво место у износу од 200.000 динара, за друго 100.000 и за треће место 50.000 динара. Осим ових награда, најбољи стрелац, играч и голман са турнира такође ће бити награђивани.

Please follow and like us:
Спорт