У сусрет 8. марту

Улична продаја поклона у сусрет 8. марту

У сусрет 8. марту, Дану жена, почела је улична продаја цвећа и разних поклона  Излагачи су своје производе изнели раном зором, а продаја ће се вршити три дана. 

Градско шеталиште је добило нови изглед, дуж целог шеталишта су препуне тезге разног цвећа и боја, а забележена је и велика посећеност и интересовање  наших суграђана. Питали смо продавце, ко више купује, даме или џентлмени и дошли смо до занимљивих одговора.

-Највише купују деца за своје баке, учитељице, васпитачице, маме и углавном израђујемо наменске поклоне. Бићемо овде три дана, тачније 6, 7. и 8. марта,  припремили смо свашта нешто по симболичним ценама од 150 динара па навише, речи су једне продавачице.

-Понуда је скромна, али увек се нађе нешто што се може купити и поклонити од срца. Што се тиче поклона, по мени, прво се поклања мајци јер је она неприкосновено биће. Мало ми је жао што је овај празник изгубио на значају, али све зависи од осећаја, уколико се лепо осећате, ви ћете га и сами прославити, рекла је наша суграђанка.

-Поводом 8. марта смо изнели саксијско и  резано цвеће,ту су каранфили, руже, кале, декорације, букети и аранжмани. За мене је овај празник много значајан и уствари је најбитнија пажња, коју треба да добијамо и показујемо током целе године, не само на Дан жена, објашњава продавачица.

-Kуповину највише обављају госпође, да вам искрено кажем. Некако смо ми мушкарци веома тешки на давању новца, искрено нам је рекао један продавац цвећа.

-Пошто смо се избориле за тај дан, за мене значи уколико има поштовања и са једне и са друге стране, истакла је наша суграђанка.

Међународни дан жена посвећен је женама и слави се сваке године 8. марта. Овај дан је настао као дан борбе за женска права, односно дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.

Please follow and like us:
Друштво