У сусрет акцији „Дај педалу раку“

 

У оквиру акције „Дај педалу раку“, у суботу  23. септембра у Градском парку, биће организована симболична вожња бицикала, у знак подршке свима који се боре против ове опаке болести. Окупљање у парку је заказано за 11.00 сати. Присутнима ће се у име градског руководства обратити члан Градског већа др Никола Поповић, а симболична вожња бицикала креће тачно у подне.

Према речима организатора ове акције циљ је да, возећи етапу по етапу, изван свакодневних проблема, са пријатељима који шире позитивну енергију, побољшају своје здравље, а истовремено мотивишу здраве особе да им се прикључе и да возећи бициклу раде на очувању свога здравља и природе.

– Сви учесници ће добити мајице и од 12 сати креће традиционална вожња бицикала. Пожељно је да присуствују не само оболели од карцинома, већ и њихови пријатељи, родбина. На тај начин им се пружа подршка, јер никад се не зна ко може да оболи од ове опаке болести, каже Љиљана Станковић из Друштва онколошких пацијената.

Према речима наше саговорнице, на Градском шеталишту Нурдор организује акцију, за наше најмлађе са почетком од 12 сати. У сусрет месецу октобру, који је посвећен свим оболелима од рака, велики апел на редовно обављање превентивних прегледа . Уколико се болест открије на време, лакши је исход излечења, поручује  Станковићева.

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Друштво