У току други циклус ликовних радионица Креативни атеље

Културно-образовни центар (КОЦ) Врање организује други циклус ликовних радионице „Креативни атеље“ у којима деца различитих узраста развијају своје таленте и интересовања. Полазници су подељени у три групе, а највеће интересовање и ентузијазам показују најмлађи.

Културно-образовни центар Врање организује широку лепезу културних програма, а на последњој седници Градског већа, приликом усвајања годишњих извештаја, ова установа је истакнута због свог доприноса културним манифестацијама у прошлој години.

Ова установа, израсла из Регионалног центра за таленте, посебну пажњу посвећује талентованој деци, а посебно популаран међу малишанима је Ликовни атеље.

За кратко време, ове радионице су привукле велики број заинтересоване деце иако је простор ограничен, а рад се одвија једном недељно.

– Планирамо да се Ликовни атеље даље шири јер је велико интересовање, деца долазе и доводе своје другове и другарице.

Захваљујући усменим информацијама, интересовање је нарочито велико међу предшколцима, тако да планирамо да оформимо још једну групу овог узраста – каже Гордана Миленковић из КОЦ-а.

Рад је замишљен тако да водитељ радионице децу упозна са техником рада, а полазници сами бирају тему, тако да њихова креативност и машта долазе до пуног изражаја.

– Мени се највише свиђа што радимо у различитим техникама. Моја омиљена техника је гратаж, где обојимо папир воштаним бојицама, након тога га пређемо тушем и када га огребемо, тако стварамо нови цртеж – каже Сара Недељковић, ученица четвртог разреда основне школе.

– Највише ми се допало када смо цртали и писали угљеном. Имам још једну омиљену технику, а то је писање пером и мастилом – открива нам ђак првак, Неда Тасић.

Рад у Ликовном атељеу се разликује од школског програма, приступ деци је другачији и то је оно што их привлачи, каже водитељ ових радионица Никола Стојановић.

– Кроз различите технике, у виду рециклаже, деца се упознају са новим материјалима, сецккају, лепе и боје.

На тај начин, они настављају своју игру из детињства, док се са школским програмом, та игра прекида – каже Стојановић.

Сав материјал за рад деце обезбеђује Културно-образовни центар, уз помоћ и подршку Града Врања, а радионице се одвијају сваке суботе.

Please follow and like us:
Култура