У току је крпљење ударних рупа у граду

Крпљење ударних рупа у Врању

ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ с почетком лепог времена отпочео је радове на крпљењу ударних рупа на градским улицама.

Извршена је селекција ударних рупа, оне које су настале од временских непогода и од великог оптерећења саобраћаја, као и оних рупа за које је ЈП „Водовод“ задужен да санира након својих интервенција.

-Ми смо кренули са радовима на крпљењу ударних рупа у фреквентним улицама у граду. Захваћена је централна зона, уже језгро града, а до сада су урађене улице Симе Погачаревића, Иве Андрића, Омладинских бригада, 11. конгреса поред „Јумкове“ зграде због два терминала, истакла је Оливера Тошић, самостални референт у управљању путевима у ЈУ „Урбанизам и изградња града Врања“.

Тренутно су радови на крпљењу ударних рупа дошли до улице Миодрага Стојковића. Оливера Тошић наглашава да има још тридесетак улица које ће се санирати од стране ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“, док ће око 60 улица бити санирано од стране ЈП „Водовод“.

-Ово што се тренутно ради финансира се из преосталих средстава од прошле године и то 3 милиона динара. Ми смо одмах кренули са радовима, с тим да ће и ове године по расписивању тендера и јавних набавки, бити обезбеђена средства за даље радове.

Како се велики број улица у граду санира, упитали смо Тошићеву, до када би радови требало да трају.

-До почетка зимске сезоне би требало да завршимо са радовима који претходе у току ове грађевинске сезоне, јер званично од 1. новембра престаје грађевинска сезона и креће зимска служба до 1. марта наредне године, када се обустављају сви радови у зависности од временских услова, речи су Тошићеве.

По речима наше саговорнице, уколико временске прилике не ометају радове, следећу сезону грађани Врања дочекују са сређеним улицама и новим асфалтом.

Please follow and like us:
Друштво