У току пријава пензионера за солидарне пакете

Удружење пензионера Града Врања

Удружење пензионера Града Врања, најбројније и репрезентативно, организује поделу солидарних пакета  за пензионере са најнижим примањима  два пута годишње. Прва подела,  уз помоћ ПИО Фонда биће организована пре предстојећих празника, а друга, коју само  Удружење финансира у другој половини године.

У сусрет државном и верском празнику  о нашим најстаријим суграђанима са нижим примањима традиционално брину  Удружење пензионера Града Врања и ПИО фонд. Помоћ кроз солидарне пакете добијају они којима су најпотребнији без обзира на то да ли су или не чланови Удружења. Битан је само износ примања.

-Сада увелико прикупљамо пријаве за доделу солидарних пакета. Објавићемо 29. априла овде на вратима листу, ко ће све добити пакете.  Велики је број  пакета.  Без обзира на чланство свако ко има пензију  мању  24. 987,76 динара има право на солидарни пакет.  Уколико пензионер не  може лично да дође, нека пошаље неког са чеком да га овде пријави за солидарни пакет- каже председник Удружења пензионера Града Врања Стојче Павловић.

Ради се о пакетима са основним животним намирницама, које ће преузимати пензионери у просторијама  Удружења,  а ако не могу да дођу, доставиће им на кућне адресе. За било коју помоћ је ту Удружење, наглашава Павловић, јер  има  много месних организација и излазе у сусрет и на друге начине.  Истиче Актив жена,  који је ангажован током целе године, а нарочито  у време празника.

-Имамо изузетно добар Актив жена. У то време организоваћемо посете нашим члановима, такође и посете оним установама, које се брину о неспособним лицима,  било да су у питању деца и одрасла лица и делити поклоне – додаје Павловић.

Пензионери могу  још увек да се пријаве за набавку огревног дрвета у Удружењу. Рок је до краја априла, како би остварили право на плаћање огрева на рате, истиче Павловић.

Please follow and like us:
Друштво